Γυναίκα με την κορδέλα αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού

Οκτ 25, 2023 by Nikos Angelakis

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού. Γενικά, ο Οκτώβριος είναι καθιερωμένος ως μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η σημερινή Hμέρα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτής της μορφής καρκίνου, αλλά και για να αυξηθεί η.συνειδητοποίηση και η υποστήριξη για όσες γυναίκες παλεύουν με αυτήν την ασθένεια.

Η πρόληψη είναι ο σημαντικότερος τρόπος για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Καλές διατροφικές συνήθειες, υγιείς τρόποι ζωής, κανονικές αυτοεξετάσεις και έλεγχοι μπορούν να βοηθήσουν.

Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες ενέργειες που μπορεί μια γυναίκα να κάνει για να προλάβει αλλά και για να αντιμετωπίσει τη νόσο:

🌸 Αυτοεξέταση: Οι γυναίκες μπορούν να εκτελούν αυτοεξετάσεις του μαστού τακτικά για να ανιχνεύσουν αλλαγές ή ανωμαλίες. Αν διαπιστώσουν οτιδήποτε ασυνήθιστο, πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως ένα γιατρό.

🌸 Κανονικοί έλεγχοι: Οι τακτικοί μαστογράφοι και κλινικές εξετάσεις από ειδικούς συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

🌸 Αγωγές: Η θεραπεία του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει χειρουργική εξέλιξη, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και άλλες θεραπευτικές επιλογές. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο του καρκίνου.

🌸 Ψυχολογική υποστήριξη: Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι σωματικά και ψυχολογικά δύσκολη. Η ψυχολογική υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και η υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους είναι σημαντική.

Μιλάμε ανοιχτά και ενθαρρύνουμε

Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά για το θέμα του καρκίνου του μαστού, να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να υιοθετήσουν υγιείς τρόπους ζωής και να προωθούμε την πρόληψη και την πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Και στα δύο Κέντρα μας, τόσο στη Λεωφόρο Κνωσού 174, όσο και στη Λεωφόρο Ηροδότου 122-124, στη Νέα Αλικαρνασσό, υπάρχουν τα μέσα και ειδικευμένοι γιατροί που μπορούν να σας συμβουλέψουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: pexels.com

Tags: , , , , , , ,