Ακτινολόγος κοιτάζει ακτινογραφία

Νοέ 08, 2023 by Nikos Angelakis

Η 8η Νοεμβρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Ακτινολογίας καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία που έχει καταγραφεί ως αυτή της ανακάλυψης των ακτίνων Χ από τον Βίλχελμ Ρέντγκεν (Wilhelm Röntgen), το 1895.

Η Διεθνής Ημέρα καθιερώθηκε το 2012 τόσο από την Ευρωπαϊκή Ακτινολογική Εταιρία όσο και από την Ακτινολογική Εταιρία της Βορείου Αμερικής και το Άμερικανικό Κολέγιο Ακτινολογίας για να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ακτινολογία στην άσκηση της Ιατρικής.

Ένα από τα σύγχρονο μηχανήματα ακτινογραφίας στα Κέντρα μας

Η ακτινολογία αποτελεί τον τομέα της Ιατρικής που ασχολείται με τη χρήση ακτινών, όπως οι ακτίνες X, η υπερήχωση και η μαγνητική ή αξονική τομογραφία για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Επιτρέπει στους ιατρούς να απεικονίσουν το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος, να εντοπίσουν παθήσεις, και να εξετάσουν την αντίδραση στη θεραπεία. Οι ακτίνες βοηθούν στην αποκάλυψη στοιχείων που αναμφισβήτητα βοηθούν στο να διασωθεί μια ζωή ή και στην εξασφάλιση μιας υγιούς ζωής.

Στο επιστημονικό δυναμικό των Κέντρων μας έχουν ενταχθεί καταξιωμένοι Ακτινολόγοι – Ακτινοδιαγνώστες Ιατροί που αγαπούν την ειδικότητά τους και εργάζονται με ζήλο για να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

Η σημερινή Ημέρα αναδεκνύει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ακτινολογία στην άσκηση της Ιατρικής.

Επίσης εργάζονται πλήρως κατηρτισμένοι Τενολόγοι και Χειριστές των πιο σύγχρονων μηχανημάτων και μέσων Ακτινολογίας που διαθέτουν τα Κέντρα μας. Με τους ανθρώπους αυτούς και τα μέσα αυτά προβαίνουμε καθημερινά στις εκάστοτε διαγνώσεις και παρέχουμε επακριβείς εικόνες για να συμβάλλουμε στην πρόληψη ή και τη θεραπεία ασθενειών.

Συγχρόνως, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην διαρκώς αναπτυσσόιμενη αυτή ειδικότητα ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για το καλό της κοινότητάς μας.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και είμαστε πάντα κοντά σας, τόσο από το Κέντρο μας στη Λεωφόρο Κνωσού 174, όσο και από το Κέντρο μας στη Λεωφόρο Ηροδότου 122-124 στη Νέα Αλικαρνασσό.

Tags: , , , , , , , , ,