Ιούν 30, 2022 by Nikos Angelakis

Στο ιατρικό δυναμικό του διαγνωστικού κέντρου μας  εντάχθηκε πρόσφατα η γνωστή Γιατρός Ακτινολόγος, κ. Ιωάννα Τρίτου (φωτό).

Η κυρία Τρίτου είναι απόφοιτος της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Υπηρέτησε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου  για 15 έτη απ’ όπου παραιτήθηκε με το βαθμό της Διευθύντριας Ακτινοδιαγνωστικής στα τμήματα Κλασσικής Ακτινολογίας και Υπερηχοτομογραφίας. Εκτελεί όλων των ειδών τις διαγνωστικές εξετάσεις Υπερήχων σε ενήλικες.

Επιπλέον εστιάστηκε στην Παιδιατρική Ακτινολογία έχοντας κεντρικό ρόλο στην απεικόνιση παιδιών και εφήβων στο τμήμα Υπερήχων και Μαγνητικής Τομογραφίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο τμήμα Παιδοακτινολογίας όσον αφορά τη Μαγνητική Τομογραφία παιδιών και ειδικές εξετάσεις όπως η κλασσική κυστεοουρηθρογραφία.

Μετεκπαιδεύτηκε πρόσφατα για τη διενέργεια της Υπερηχοτομογραφικής Κυστεογραφίας στα παιδιά με χρήση σκιαγραφικών υπερήχων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος Συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων ιδιαιτέρως στον τομέα της Παιδοακτινολογίας.

Συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης των επιμέρους συστημάτων της Παιδοακτινολογίας (Κεντρικό νευρικό Σύστημα, Θώρακας, Κοιλιά και Μυοσκελετικό) και είναι κάτοχος των αντίστοιχων πιστοποιητικών.

Έχει ικανό αριθμό δημοσιευμένων  επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ακτινολογικά περιοδικά.

Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με πλήθος ανακοινώσεων καθώς και με προσκεκλημένες ομιλίες.

Είναι ενεργό μέλος της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR), της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας ΠαιδοΑκτινολογίας (ESPR), της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινολογίας (ΕΑΕ) και της Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης.

Η Ιατρός διενεργεί τις ακόλουθες εξετάσεις:

Α. Για νεογνά, βρέφη και παιδιά έως 18 ετών

– Υπερηχογράφημα εγκεφάλου

– Υπερηχογράφημα ραφών κρανίου για πρώιμη συνοστέωση (αντί για ακτινογραφίες με το πλεονέκτημα της αποφυγής ακτινοβολίας)

– Υπερηχογράφημα Σπονδυλικής Στήλης και  νωτιαίου σωλήνα για δυσραφίες (ανωμαλίες σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου σωλήνα)

– Υπερηχογράφημα τραχήλου πχ για ανίχνευση λεμφαδενικών διογκώσεων φλεγμονώδους ή άλλης αιτιολογίας, αποστημάτων,  παρωτίτιδας, σιαλαδενίτιδας, καλοήθων (πχ ίνωμα στερνοκλειδομαστοειδούς, βραγχιακές κύστεις, κύστεις θυρεογλωσσικού πόρου, αγγειακές δυσπλασίες) και κακοήθων μορφωμάτων κ.α.

– Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα και παραθυρεοειδών αδένων

– Υπερηχογράφημα οισοφάγου, στομάχου και πυλωρού για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και υπερτροφική πυλωρική στένωση

– Υπερηχογράφημα κοιλίας (ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, σπληνός)

– Υπερηχογράφημα ουροποιητικού συστήματος: νεφρών, ουρητήρων, ουροδόχου κύστεως

– Υπερηχογράφημα εντέρου για σκωληκοειδίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου

– Υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων

– Υπερηχογράφημα και triplex οσχέου

– Υπερηχογράφημα ισχίων για αναπτυξιακή δυσπλασία ή συγγενές εξάρθρημα των ισχίων

– Υπερηχογράφημα ισχίων, γονάτων και άλλων αρθρώσεων στα παιδιά

– Υπερηχογράφημα μαλακών μορίων

– Υπερηχογραφική Κυστεογραφία – Voiding Urosonography (VUS) με σκιαγραφικό για έλεγχο Κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης (ΚΟΠ)

– Έγχρωμο Doppler οργάνων

– Tripplex αγγείων (καρωτίδων, αρτηριών άνω και κάτω άκρων, φλεβών για την ανίχνευση εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, σπληνοπυλαίου άξονα και νεφρικών αρτηριών, κοιλιακής αορτής και κλάδων)

 B. Για ενήλικες

– Υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας

– Υπερηχογράφημα ουροποιητικού συστήματος: νεφρών, ουρητήρων, ουροδόχου κύστεως

– Διακοιλιακό υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων

– Διακολπικό υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων

– Υπερηχογράφημα και triplex οσχέου

– Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα και παραθυρεοειδών αδένων

– Υπερηχογράφημα τραχήλου

– Υπερηχογράφημα μαλακών μορίων

– Έγχρωμο Doppler οργάνων

– Tripplex αγγείων (καρωτίδων, αρτηριών άνω και κάτω άκρων, φλεβών για την ανίχνευση εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, σπληνοπυλαίου άξονα και νεφρικών αρτηριών, κοιλιακής αορτής και κλάδων)

Η γιατρός βρίσκεται, στο Κνωσός Διάγνωσις της Νέας Αλικαρνασσού (Λεωφ. Ηροδότου 122-124, τηλ. 2810 287094, 2810 222210) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και στο Κνωσός Διάγνωσις στη Λεωφ. Κνωσού 174 (τηλ. 2810 360032, 2810 212141) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και δέχεται κατόπιν ραντεβού.  

Tags: , , , , , ,