Δεκ 11, 2021 by Nikos Angelakis

Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της νόσου της οστεοπόρωσης και της αντιμετώπισής της έγινε την Τετάρτη το απόγευμα(8/12) στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο μας στην Αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου.

Η ημερίδα είχε θέμα, “Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία” και τη διεξοδική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση έκαναν: Ο Δρ, Ορθοπεδικός – Χειρουργός κ. Γιώργος Χριστοφάκης, η Διατροφολόγος κ. Μαρίνα Παπάζογλου και η Φυσικοθεραπεύτρια κ. Στέλλα Καραμήτσιου.

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας, ιδιαίτερα στις γυναίκες, κατά τη μέση ηλικία τους, είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνεται εκ μέρους τους για να προλάβουν την οστεοπόρωση. Όπως επίσης τονίστηκε, η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι η άλλοι δύο σημαντικοί παράγοντες που λειτουργούν υπέρ της πρόληψής της, αλλά και δρουν ευεργετικά για την αντιμετώπισή της.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας το κοινό είχε την ευκαιρία να έχει μια αναλυτική και σφαιρική ενημέρωση για τη νόσο η οποία, όπως για μια φορά επισημάνθηκε, “δρα ύπουλα” και γίνεται γνωστή με ένα κάταγμα που μπορεί να συμβεί με την παραμικρή κίνηση.

Μετρήσεις στο Κέντρο Οστεοπόρωσης

Όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να κάνουν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, δωρεάν! Οι μετρήσεις θα γίνουν στο κατάστημά μας στη Νέα Αλικαρνασσό και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων θα κάνει ο κ. Χριστοφάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιώργος Χριστοφάκης είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Οσρεοπόρωσης του Διαγνωστικού μας Κέντρου. Το Κέντρο Οστεοπόρωσης του “Κνωσός Διάγνωσις” είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Κρήτη.

Σημείωση 1: Στην κύρια φωτογραφία του άρθρου, το πάνελ της ημερίδας. Από αριστερά, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης του Διαγνωστικού κέντρου μας κ. Νίκος Αγγελάκης, ο Δρ. Γιώργος Χριστοφάκης, η κυρία Μαρίνα Παπάζογλου και η κυρία Στέλλα Καραμήτσιου.

Σημείωση 2: Ευχαριστούμε την κυρία Πέλα Κουγιουμτζάκη για τη συμβολή της στη δημοσίευση του άρθρου.

Tags: , , , , , ,