Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης της 3ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Απρ 30, 2024 by Nikos Angelakis

Με χαρά και υπερηφάνια και πάλι, υποστηρίξαμε δύο σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στην 3η Ολυμπιάδα Αθλητικής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τις ομάδες του 16ου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή (26/4) μέχρι και χθες (29/4) στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια.

Συγκεκριμένα, χορηγήσαμε τον αγωνιστικό εξοπλισμό στις δύο αντιπροσωπευτικές ομάδες, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να αναπτύξουν και να δείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο τις ικανότητές τους στη ρομποτική και κατ’ επέκταση στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Η ομάδα του 16ου Δημοτικού Σχολείου αγωνίστηκε στην πάλη και του 21ου, στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα ρομποτικής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην 3η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Η ομάδα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τους μαθητές, Άλεξ Βρούμπελ , Μιχάλη Δαμιανάκη και Σωκράτη Δεμενεόπουλο και τον προπονητή τους Νίκο Αρετάκη.
Η ομάδα ρομποτικής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Η ομάδα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τους μαθητές, Μιχάλη Αντωνάκη, Μιχάλη Μανωλαράκη, Μανώλη Χαρωνιτάκη, Ντάνιελ Χότζα και τον προπονητή τους Νίκο Αρετάκη.

Είναι η δεύτερη φορά που τα Κέντρα μας είναι χορηγός σε αγώνες Αθλητικής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Την προηγούμενη φορά είχαμε χορηγήσει τον εξοπλισμό στην ομάδα του 2ου- 5ου Δημοτικού Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού για να συμμετάσχει στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουνίου του 2022, στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο στο Λιμάνι Χερσονήσου.

Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη των μαθητών, καθώς προωθούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Γνώμονας των Κέντρων μας για τη συμμετοχή μας σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η πίστη στους νέους ανθρώπους και στα θέματα σύγχρονης τεχνολογίας και εκπαίδευσης με τα οποία με επιτυχία καταπιάνονται και έτσι δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.

Το μπάνερ των Κέντρων μας στο χώρο φωτογράφισης της #ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Το μπάνερ των Κέντρων μας στο χώρο φωτογράφισης της 3ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τα “Κνωσός Διάγνωσις” εκφράζουν τις θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν καθώς και στους διοργανωτές για την επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και της παράλληλης έκθεσης κρητικών προϊόντων και επιτευγμάτων και των άλλων παράλληλων δράσεων.

Tags: , , , , , , , ,