Φωτογραφία με μια καδιά και ένα στηθοσκόπιο γύρω από αυτήν για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2023

Σεπ 29, 2023 by Nikos Angelakis

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, να προωθήσει έναν υγιεινό για την καρδιά τρόπο ζωής και να ενθαρρύνει τα άτομα να πάρουν προληπτικά μέτρα για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάστηκε το έτος 2000.

Στόχος της Ημέρας είναι να ενημερώσει τους ανθρώπους για τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, στοιχίζοντας εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Με την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης, η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς προσπαθεί να μειώσει το βάρος των καρδιακών παθήσεων στα άτομα και τις κοινότητες.

Όπως όλοι οι καρδιολόγοι συνιστούν (Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας), να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία της καρδιάς σας, διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή, συμμετέχοντας σε τακτική σωματική δραστηριότητα, αποφεύγοντας τη χρήση καπνού και ατμίσματος, διαχειριζόμενοι το άγχος και κάνοντας τακτικές εξετάσεις με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Από τα Κέντρα μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους τρεις ιατροί καρδιολόγοι και μία Παιδοκαρδιολόγος, έτοιμοι πάντα να σας παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υγεία της καρδιάς σας: Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Φραγκίσκος Παρθενάκης, η Παιδοκαρδιολόγος μας κ. Μαρία Δασκαλάκη, και οι καρδιολόγοι, κ. Γιώργος Κοπιδάκης και η κ. Αρτεμησία Κωστάκη

Όπως επισημαίνει και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, η φροντίδα του ζωτικού αυτού οργάνου μας είναι σημαντική κάθε μέρα, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα του.

Tags: , , , , , , , , , ,