Σεπ 15, 2023 by Nikos Angelakis

Η 15η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας (https://uroweb.org/), ως Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του Προστάτη. Σκοπός της Ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την επικίνδυνη αυτή μορφή καρκίνου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρία (https://www.huanet.gr/), ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος που συναντάται στους άνδρες κι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος που προκαλεί θνητότητα, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα. Όπως και στους περισσότερους καρκίνους, οι ακριβείς αιτίες που τον προκαλούν δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Η εξακρίβωση των αιτιών αυτών συνιστά αντικείμενο εντατικής έρευνας και πολλά ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο δουλεύουν προς την κατεύθυνση αυτή. Στην παρούσα χρονική στιγμή, ο καρκίνος του προστάτη θεωρείται ένα πολυπαραγοντικό νόσημα το οποίο οφείλεται τόσο σε κληρονομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους όσο και στον τρόπο ζωής των ατόμων.

Εν τούτοις, το 70% των περιπτώσεων καρκίνου μπορεί να θεραπευθεί, εάν διαγνωσθεί έγκαιρα.

Στα διαγνωστικά μας κέντρα λειτουργούν δύο ουρολογικά ιατρεία από τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη νόσο και να κάνετε τις σχετικές προληπτικές εξετάσεις.

Είναι το ιατρείο του Χειρουργού Ανδρολόγου Ουρολόγου κ. Γιώργου Σταυρακάκη, στο κέντρο μας στη Λεωφόρο Κνωσού (https://www.knossosdiagnosis.gr/stavrakakis-georgios/) και του επίσης Χειρουργού Ανδρολόγου Ουρολόγου κ. Μανώλη Λουλάκη, στο κέντρο μας στη Λεωφόρο Ηροδότου 122-124, στη Νέα Αλικαρνασσό (https://www.knossosdiagnosis.gr/emmanouel-i-loulakis/).

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: freepik.com

Tags: , , , , , ,