Σχέδιο του άνω μέρους του σώματος με τους πνεύμονες

Μαρ 24, 2023 by Nikos Angelakis

“Ναι! Μπορούμε να τελειώσουμε τη Φυματίωση!”. Αυτό είναι το μήνυμα της Διεθνούς Ένωσης κατά της νόσου για το 2023. Η Ένωση καθιέρωσε την 24η Μαρτίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης εις ανάμνηση της ανακάλυψης του βακίλλου που προκαλεί τη νόσο από τον Γερμανό Ρόμπερτ Κοχ στις 24 Μαρτίου 1882.

Παρά όμως τον ιστορικό της χαρακτήρα, η φυματίωση δεν έχει εξαλειφθεί από τον Κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο πνευμονολογικό συνέδριο στη Λάρισα, τo 2021 περίπου 10,6 εκατομμύρια ασθενείς νόσησαν από φυματίωση,με το 10% των ασθενών να είναι παιδιά”.

Όμως, όπως επίσης αναφέρθηκε, ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελούν τα νέα βραχύτερα σχήματα που εγκρίθηκαν πρόσφατα, τόσο για τη λανθάνουσα όσο και για την ενεργό φυματίωση”

Στο συνέδριο αυτό αναφέρεται το παρακάτω άρθρο από τον Κόμβο Επικοινωνίας (HUB) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το οποίο αναδημοσιεύουμε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

Πνευμονολογικά ιατρεία

Να υπενθυμίσουμε ότι στα διαγνωστικά μας Κέντρα λειτουργούν δύο πνευμονολογικά ιατρεία: Στο κατάστημά μας στη Νέα Αλικαρνασσό, της Πνευμονολόγου – Φυματιολόγου κ. Ιωάννας Κοτόρτση, για την οποία μπορείτε να δείτε τις παρακάτω πληροφορίες

και στο κατάστημά μας στη Λεωφόρο Κνωσού της κ. Ελίνας Βλαχάκη για την οποία επίσης μπορείτε να δείτε τις παρακάτω πληροφορίες:

*Πηγή της χαρακτηριστικής φωτογραφίας: kalhh από Pixabay

Tags: , , , , , , ,