Ο κ. Γιάννης Τσιαούσης, Διευθυντής του Μουσείου Ιατρικής, απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μουζά για την προσφορά του στο Μουσείο.

Φεβ 17, 2023 by Nikos Angelakis

Τον γιατρό των Κέντρων μας, γαστρεντερολόγο κ. Γιάννη Μουζά, Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τίμησε το Μουσείο Ιατρικής του ιδρύματος.

Ο κ. Μουζάς τιμήθηκε για τη μεγάλη προσφορά του στο Μουσείο, όταν το υπηρέτησε ως διευθυντής του. Η απονομή τιμής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (15/2) στην αίθουσα “Ιωάννης Τσαμπαρλάκης” της Ιατρικής Σχολής.

Ο κ. Γιάννης Μουζάς μιλάει στο ακροατήριό του με θέμα "Φίλοι του Μουσείου,φίλοι της Μουσικής"
Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Γ. Μουζά

Ο σημερινός διευθυντής του Μουσείου κ. Γιάννης Τσιαούσης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Μουζά και, μιλώντας στους πολλούς φίλους του Μουσείου και του τιμηθέντος που προσήλθαν, εξήρε τη σημασία της θητείας του κυρίου Μουζά καθώς, όπως είπε, επί των ημερών της θητείας αυτής το Μουσείο ενισχύθηκε και μπόρεσε να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Γ.Μουζά, στο Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα, "Φίλοι του Μουσείου, φίλοι της Μουσικής".
Άλλο ένα στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Μουζά

Μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας ο κ. Μουζάς μίλησε με θέμα: “Φίλοι του Μουσείου,Φίλοι της Μουσικής”. Με την ομιλία του αυτή έδειξε την άμεση σχέση που έχει η μουσική με τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού – μια σχέση γνωστή από τα χρόνια του Ομήρου – και πόσο πολύτιμη είναι η μουσική ως θεραπευτικό μέσο.

Ο κ. Γιάννης Μουζάς παραδίδει στον κ. Γιάννη Τσιαούση, Διευθυντή του Μουσείου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ιατροσόφιον του Ιωάννη Αθανασίου (1828), δωρεά του κ. Στάθη Χατζηιωαννίδη.
Ο κ. Μουζάς παραδίδει στον κ. Τσιαούση το ιατροσόφιον Ιωάννη Αθανασίου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε επίσης η αποδοχή και παραλαβή της δωρεάς “Ιατροσόφιον Ιωάννη Αθανασίου (1828)”. Το ιατροσόφιον δώρισε ο κ. Στάθης Χατζηιωαννίδης και παρέδωσε ο κ. Μουζάς στον κ. Τσιαούση.

Ο κ. Γιάννης Τσιαούσης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Μουσείου Ιατρικής και του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο κ. Τσιαούσης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσείου Ιατρικής και του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Tags: , , , , , ,