Σήμα-λογότυπο κατά του καρκίνου τριδιάσταο σε πάρκο

Φεβ 04, 2023 by Nikos Angelakis

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου σήμερα, η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Union for International Cancer Control/UICC) και ορίστηκε κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου είναι η πρόληψη των εκατομμυρίων θανάτων που σημειώνονται σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με την UICC, η πρόληψη μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης σχετικά με τον καρκίνο, αλλά και με την πίεση προς τις κυβερνήσεις και τα άτομα σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση κατά της νόσου.

Όπως αναφέρει η UICC, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι κάτι περισσότερο από μια ημέρα στο ημερολόγιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καμπάνια είναι σχεδιασμένη για να εμπνέει αλλαγές και να κινητοποιεί δράσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ίδια την ημέρα. 

“Μια πολυετής εκστρατεία σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση και δέσμευση, περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και τελικά μεγαλύτερη επίδραση”, σημειώνει η UICC.

Φωτογραφία από Tara Winstead: https://www.pexels.com/el-gr/photo/7723522/

 Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου τη διετία 2022-2024 είναι, ” Κλείστε τα Κενά της Φροντίδας (“Close the Care Gaps”)”.

“Κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά, μικρή ή μεγάλη, αλλά από κοινού η υγειονομική κοινότητα μπορεί να σημειώσει πραγματική πρόοδο στη μείωση του παγκόσμιου αντίκτυπου του καρκίνου”, επισημαίνει η UICC.

H Διεθνής Ένωση Για τον Έλεγχο του Καρκίνου έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή σελίδα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα στην οποία αναγράφει: “Δημιουργήστε ένα μέλλον χωρίς καρκίνο. Η ώρα για να δράσετε είναι τώρα”

Μπορείτε να δείτε την ειδική αυτή ιστοσελίδα ΕΔΩ , αλλά και τη σχετική με τη σημερινή Ημέρα ιστοσελίδα της UICC ΕΔΩ . Και οι δύο ιστοσελίδες είναι στα αγγλικά.

*Σημείωση: Η μετάφραση έγινε μέσω του www.DeepL.com/Translator (free version)

*Χαρακτηριστική φωτογραφία από:https://www.flickr.com/photos/northcharleston/

Tags: , , ,