Η Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος του Κνωσός Διάγνωσις κ. Ιωάννα Κοτόρτση

Οκτ 10, 2022 by Nikos Angelakis

Με νέα γιατρό εμπλουτίστηκε πρόσφατα το επιστημονικό δυναμικό των Διαγνωστικών Κέντρων και Πολυιατρείων μας. Πρόκειται για την Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ. Ιωάννα Κοτόρτση, το ιατρείο της οποίας λειτουργεί στο κατάστημά μας, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η Ιωάννα Κοτόρτση γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και κατόπιν στην Πνευμονολογία και Φυματιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Πνευμονολογίας κατόπιν εθνικών εξετάσεων στη Σουηδία (SLMF). Συνέχισε ως επιμελήτρια στο ίδιο νοσοκομείο έως ότου επέστρεψε στο Ηράκλειο, όπου και διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο.

Ασχολείται με όλες τις πνευμονικές παθήσεις όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), άσθμα, βρογχιεκτασίες, σύνδρομο post- και long-COVID, πνευμονική ίνωση, σαρκοείδωση, οξυγονοθεραπεία, υπνική άπνοια, λοιμώξεις αναπνευστικού, διερεύνηση χρόνιου βήχα καθώς και συμβουλευτική για τη διακοπή του καπνίσματος.

Η πνευμονολόγος πραγματοποιεί έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση (προ και μετά βρογχοδιαστολής), οξυμετρία.

Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS). Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων ελληνικά και διεθνή.

Η κυρία Κοτόρτση δέχεται: Δευτέρα και Πέμπτη 09:00 – 14:00 και 17:30 – 20:00. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09:00 – 14:00. Για έκτακτα περιστατικά και για κατ’ οίκον επισκέψεις η ιατρός είναι διαθέσιμη κατόπιν συνεννόησης.

Tags: , , , , , , , , , ,