Μαρ 08, 2022 by Nikos Angelakis

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την καθιέρωσε επισήμως το 1975 και από τότε εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνου σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα σε 27 χώρες είναι επίσημη αργία.

Φέτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να αφιερώσει την Ημέρα στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της πανδημίας COVID-19. Και αυτό επειδή οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Το διαγνωστικό μας κέντρο με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θέλοντας να συμβάλλει στην καλή υγεία της πολύτιμης ύπαρξης των γυναικών πρόκειται, μέσα στις επόμενες μέρες, να αναρτήσει στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα video podcast με θέμα “Προληπτικός έλεγχος για την υγεία της γυναίκας”

Τέσσερεις γιατροί του κέντρου μας, ο Καθηγητής Ενδοκρινολογίας κ. Ανδρέας Μαργιωρής, ο Ακτινοδιαγνώστης κ. Στράτος Καραγιαννακίδης, ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Βαγγέλης Κουβίδης και ο Ορθοπεδικός κ. Γιώργος Χριστοφάκης θα μιλήσουν για τους κύριους βασικούς ελέγχους που πρέπει να κάνει η γυναίκα για να διασφαλίσει την καλή της υγεία. Έλεγχοι όπως το τεστ Παπ, η μαστογραφία, του θυρεοειδούς, της οστικής μάζας κλπ.

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους.

1.https://www.sansimera.gr/worldays/4

2.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1_%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%82

*Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Tags: , , , , , , ,