Οκτ 25, 2021 by Nikos Angelakis

Ο Οκτώβριος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μήνας αφύπνισης για την υγεία του μαστού. Στις 15 του μήνα ήταν η Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και τις τελευταίες μέρες, πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των γυναικών (κυρίως), για την πρόληψη της νόσου, γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ενθαρρυντικά και όλη αυτή η κινητοποίηση κρίνεται απαραίτητη για να αποφευχθεί η νόσος. Διότι, στα πρώιμα στάδιά της μπορεί να θεραπευτεί. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί και μάλιστα γνωστών γυναικών που έχουν νικήσει τον καρκίνο του μαστού, Οι γυναίκες αυτές προτρέπουν όλες τις άλλες να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις, που είναι το πρώτο βήμα για την αποφυγή της νόσου.

Η μαστογραφία είναι η υπ΄ αριθμόν 1 προληπτική εξέταση. Δείτε εδώ πως διενεργούνται οι μαστογραφίες στα διαγνωστικά μας κέντρα. Επίσης, ο τρόπος ζωής αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που μακροπρόθεσμα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του στήθους των γυναικών όπως, αντίστοιχα, και να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Europa Donna που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αριθμεί 47 χώρες-μέλη είναι ένας σημαντικός φορέας που δραστηριοποιείται πολύ έντονα πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δείτε εδώ τα κατατοπιστικά στοιχεία που μας δίνει η οργάνωση και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο προς τις γυναίκες να προχωρήσουν στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Tags: , ,