Οκτ 25, 2022 by Nikos Angelakis

Η 25η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Γενικά, ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Αφύπνισης για τη νόσο.

Μια νόσος που “χτυπά” μία στις οκτώ γυναίκες. Αυτό είναι το ποσοστό των γυναικών που μπορεί να προσβληθεί. Όμως, η πρόληψη σώζει. Μελέτες έχουν δείξει ότι εφόσον ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί εγκαίρως έχει πιθανότητες 97% να ιαθεί πλήρως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα και το Μήνα Αφύπνισης για τον Καρκίνο του Μαστού, ο Γιατρός – Ακτινοδιαγνώστης των Κέντρων μας κ. Στράτος Καραγιαννακίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ενημερωτικό ιστότοπο cretalive.gr, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη 27 του μήνα.

O Γιατρός – Ακτινοδιαγνώστης, κ. Στράτος Καραγιαννακίδης

Ο κ. Καραγιαννακίδης θα αναφερθεί στην πρόληψη της νόσου και θα επισημάνει τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για να προχωρήσουν στον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, είναι σωτήριος για τη ζωή τους.

Ο ίδιος θα προχωρήσει σε δωρεάν υπερηχογραφήματα μαστών σε ομάδα γυναικών, προσφορά του ίδιου και των Κέντρων μας, με αφορμή τον εορτασμό του Οκτωβρίου ως Μήνα Αφύπνισης για τον Καρκίνο του Μαστού, και με σκοπό να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της νόσου.

Λεπτομέρειες, για την προσφορά αυτή, θα κάνουμε γνωστές με νεότερη δημοσίευσή μας.

Χαρακτηριστική εικόνα: Image by Waldryano from Pixabay

Tags: , , , , , , ,