Ιούλ 14, 2021 by Nikos Angelakis

Δωρεάν υπερηχογραφήματα μαστού έκαναν εξήντα (60) συνολικά γυναίκες της Νεάπολης, το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11/7).


Τα υπερηχογραφήματα έκανε ο συνεργαζόμενος με το «Κνωσός Διάγνωσις», γνωστός ακτινοδιαγνώστης γιατρός, κ. Στράτος Καραγιαννακίδης, ανταποκρινόμενος σε σχετική δράση που έγινε με πρωτοβουλία και πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης και του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ), στο Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Νεάπολης.


Ο κύριος Καραγιαννακίδης συνδέεται με φιλικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με τη Νεάπολη καθώς, όντας καταγόμενος από τα Μάλια, αποφοίτησε από το Λύκειο της κωμόπολης του Λασιθίου.


Ο ίδιος, σχολιάζοντας την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, λέει ότι, έχει μεγάλη σημασία να πηγαίνεις εσύ στον κόσμο, καθώς εκείνος δεν πάει εύκολα στο γιατρό. Και στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, μόνο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει.

Στιγμιότυπο με τους συντελεστές της πρωτοβουλίας


Σύμφωνα με τον κύριο Καραγιαννακίδη, οι γυναίκες που εξετάστηκαν ήταν μεταξύ 25 και 85 ετών και σε λίγες από αυτές εντοπίστηκαν ήπιας μορφής προβλήματα.

Ο συνεργαζόμενος με το «Κνωσός Διάγνωσις» γιατρός είναι ο μοναδικός στην Κρήτη που διατηρεί κινητή ακτινοδιαγνωστική μονάδα και έχει πολλές φορές ανταποκριθεί σε προσκλήσεις που του έχουν απευθύνει πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς για δωρεάν εξετάσεις, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία σε θέματα υγείας που απασχολούν τον κόσμο.

Καταλήγοντας, ο κ. Καραγιαννακίδης εφιστά την προσοχή στις γυναίκες και προτείνει σε αυτές, όσον αφορά τον έλεγχο για καρκίνο του μαστού, μετά την ηλικία των 40 ετών να επισκέπτονται το γιατρό κάθε χρόνο.

*Η χαρακτηριστική φωτογραφία είναι από την αφίσα που εκδόθηκε για να γνωστοποιήσει τη δράση.

Tags: , , , , ,