Άποψη της Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Φεβ 21, 2024 by Nikos Angelakis

Την αισιόδοξη άποψη – η οποία έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα – ότι 8 στα 10 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο θα ιαθούν, εκφράζει σε ενημερωτικό κείμενό του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (Ι.Σ.Η.). Το κείμενο εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη (15/2) Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου.

Ο Ι.Σ.Η. υπογραμμίζει τη σημαντική συνεισφορά όλων των ειδικοτήτων της ιατρικής κοινότητας στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου και την επίσης σημαντική “συμμαχία” της τεχνολογίας στον αγώνα αυτό.

Η ποιότητα ζωής στην ενήλικη ζωή του παιδιού αποτελεί πρωταρχικό στόχο, αναφέρει ο Σύλλογος και τονίζει: “Σε ολόκληρο τον κόσμο, ο απόλυτος στόχος είναι η ίαση κάθε παιδιού με καρκίνο, με τις λιγότερες απώλειες”.

Όσον αφορά στην Κρήτη, το ενημερωτικό του Ι.Σ.Η. επισημαίνει: “Τα παιδιά της Κρήτης επίσης μπορούν να απολαμβάνουν τις καλύτερες των υπηρεσιών χάρις στις προσπάθειες όλων μας αλλά κυρίως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της μοναδικής Κλινικής Αιματολογίας –Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΠαΓΝΗ. Η Κλινική που από τηνίδρυση της εφημερεύει καθημερινά και καλύπτει τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο όλης της Κρήτης και της ΝΑ νησιωτικής Ελλάδας για περίπου 35 χρόνια”.

Διαβάστε ολόκληρο το ενημερωτικό κείμενο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου παρακάτω.

*Σημείωση: Στη χαρακτηριστική του άρθρου φωτογραφία, μια άποψη από την Κλινική Αιμοτολογίας-Ογκολογίας παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Tags: , , , , , , , , ,