Αυγ 19, 2021 by Nikos Angelakis

Με το δικό μας, τελευταίας τεχνολογίας, αναλυτή πραγματοποιούμε πλέον την ανίχνευση και ταυτοποίηση του ιού Sars-cov-2, με τη μοριακή μέθοδο – πολυπλεκτική εξέταση RT-PCR πραγματικού χρόνου – που προορίζεται για την ποιοτική ανίχνευση νουκλεϊκού οξέος του Sars-Cov-2.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του “Κνωσός Διάγνωσις” για την πραγματοποίηση των μοριακών τεστ

Πρόκειται για τον εξοπλισμό με την ονομασία, “Τaq Path Covid 19 CE-IVD RT-PCR Kit, appliedbiosystems by Thermofisher scientific”, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ανίχνευση και άλλων ιών. Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος στο κατάστημά μας στη Νέα Αλικαρνασσό (Ηροδότου 122-124) και εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες που απευθύνονται στο εν λόγω κατάστημα όσο και εκείνους που απευθύνονται στο κατάστημά μας στη Λεωφόρο Κνωσού 174.

Τα τεστ διενεργούνται από εξειδικευμένο προσωπικό

Τα δείγματα λαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, από την άνω αναπνευστική οδό (όπως ρινοφαρυγγικά, στοματοφαρυγγικά, ρινικά επιχρίσματα, επιχρίσματα από τη μέση ρινική κόγχη) και τα αποτελέσματα προορίζονται για την ταυτοποίηση του RNA του SARS-cov-2. Τα θετικά αποτελέσματα υποδεικνύουν την παρουσία του RNA του ιού.

Η Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος του κέντρου μας, κυρία Αμαλία Σταματιάδου, επισημαίνει ότι, “τον εξοπλισμό διαχειρίζεται εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, καταρτισμένο στις τεχνικές PCR πραγματικού χρόνου, που διαθέτει το “Κνωσός Διάγνωσις”.

Όπως είναι ήδη γνωστό το διαγνωστικό μας κέντρο είναι πιστοποιημένo από την ελληνική νομοθεσία κέντρο ανίχνευσης και αντιμετώπισης της COVID -19. Και από τα δύο καταστήματά μας παρέχεται η  δυνατότητα ανίχνευσης του νέου κορονοϊού, τόσο μέσω του τεστ που προαναφέρουμε (μοριακός έλεγχος – PCR) όσο και μέσω του rapid covid test (ταχεία ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου του Sars-Cov-2). Επίσης το κέντρο μας παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχου αντισωμάτων για τον Sars-Cov-2 σε άτομα που έχουν νοσήσει ή εμβολιασθεί. Για το πως γίνονται και τα δυο τεστ στο κέντρο μας διαβάστε ΕΔΩ

Tags: , , , , ,